Memphis krijgt steuntje in de rug van fans en wordt speler van het jaar in Lyon

Memphis krijgt steuntje in de rug van fans en wordt speler van het jaar in Lyon

31-12-2019 11:14
13

Memphis Depay is bij Olympique Lyon uitgeroepen tot speler van het jaar 2019. De Nederlandse aanvaller kreeg van de fans van de club uit Frankrijk veel meer stemmen dan zijn concurrentie, die uit Anthony Lopes, Houssem Aouar en Moussa Dembélé bestond.

Het succesvolle 2019 van Memphis wordt daarmee beloond door de fans van Lyon, die volgens de meerderheid van de fans een ereprijs verdiend voor zijn jaar. De aanvalsleider van Lyon en Oranje leidde zijn ploeg naar de knock-outfase van de Champions League en werd aanvoerder van de ploeg. Ook naast het veld stond hij zijn mannetje: een spandoek met een negatieve tekst over ploeggenoot Marcelo werd door Memphis uit de handen van een supporter gegrist.

Het einde van 2019 was een stuk minder positief voor Memphis. Hij liep een kruisbandblessure op en moet daarmee vrezen voor een groot deel van 2020, inclusief het EK. De aanvaller revalideert momenteel in Italië en hoopt aldaar snel te herstellen, waardoor hij het eindtoernooi met Oranje toch nog mee zou kunnen maken.