Blummel (rechts) viert een periodetitel bij FC Den Bosch

De Graafschap doet zaken en haalt aanvaller terug naar Nederland: 'Gewilde speler'

De Graafschap doet zaken en haalt aanvaller terug naar Nederland: 'Gewilde speler'

31-12-2019 11:48
27

De Graafschap heeft zich op de laatste dag van 2019 versterkt met Sven Blummel. De vleugelaanvaller (23), die in het verleden actief was bij Jong PSV en FC Den Bosch, komt over van het Deense Fremad Amager.

Blummel tekent voor tweeenhalf jaar in Doetinchem, zo valt te lezen op de officiële website van de Superboeren. De komst van de vleugelaanvaller is met gejuich ontvangen bij De Graafschap. "Met Sven halen wij een gewilde aanvaller binnen die op verschillende posities uit de voeten kan", laat manager voetbalzaken Peter Hofstede weten.

"Hij is snel, heeft een actie en is doelgericht", klinkt het verder. "Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al ruim 100 wedstrijden betaald voetbal in de benen. Wij waren op die posities dun bezet en zijn content met deze versterking."

Ook Blummel zelf is blij met zijn nieuwe club, laat hij weten. "Deze kans kwam voorbij en kon ik niet laten schieten. Mooi dat Fremad Amager heeft meegewerkt aan deze overgang. Ik ben content terug te zijn in Nederland en kijk uit naar een volle Vijverberg."