Doel voor 2020: 'Dat ik helemaal niet uit Ajax-basiself weg te denken ben'

Doel voor 2020: 'Dat ik helemaal niet uit Ajax-basiself weg te denken ben'

31-12-2019 14:18
52

Noussair Mazraoui heeft zich ten doel gesteld in 2020 een dragende kracht te worden bij Ajax. Dat zegt de rechtsback in gesprek met Studio Alphen.

Mazraoui concurreert met Sergiño Dest om de plek rechts in de Ajax-defensie. Zijn doel is om geen wedstrijd meer te missen. "Dat ik helemaal niet uit de basiself weg te denken ben. Ik wil stappen blijven maken in het slimmer worden als speler, in het aanvallen en in het verdedigen. Ik wil nog completer worden", zegt Mazraoui.

De international van Marokko kreeg in 2019 ook te maken met kritiek, vooral na de wedstrijd in en tegen Lille. Daar moest trainer Erik ten Hag hem vroegtijdig naar de kant halen omdat hij solliciteerde naar een tweede gele kaart. "Ik heb geleerd dat ik me niet uit de wedstrijd moet laten spelen door keuzes van scheidsrechters. Het was een domme overtreding, die tweede tegen Lille. Maar ik vind niet dat ik me om die reden moet ontwikkelen op dat punt. Soms maak je fouten en daar moet je van leren, klaar. Ik heb vaak genoeg geel gekregen en de wedstrijd uitgespeeld."