Boskamp geniet van Eredivisie-drietal: 'Gelukkig ééntje voor Oranje gekozen'

Boskamp geniet van Eredivisie-drietal: 'Gelukkig ééntje voor Oranje gekozen'

31-12-2019 15:18
176

Jan Boskamp hoeft niet lang na te denken als hij gevraagd wordt naar zijn hoogtepunt van 2019. "6-2. Dat is een heel makkelijke vraag", verwijst de oud-trainer naar stuntzege van Feyenoord op Ajax.

"Elk hoogtepunt bij Feyenoord moeten we koesteren", vervolgt Boskamp tegen Veronica Inside. "Maar als je puur naar het voetbal kijkt, dan kom je bij Ajax terecht. Het eerste halfjaar van 2019 hebben ze op een enorm hoog niveau gespeeld. Ik ben helemaal gek van Donny van de Beek. Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, ga zo maar door. Het eerste deel van 2019 stonden ze in Nederland echt op eenzame hoogte."

Het dieptepunt vindt hij het vroegtijdige vertrek van Jaap Stam als trainer bij Feyenoord. "Het is zo belachelijk dat een trainer zo snel moet vertrekken", vindt Boskamp, die Feyenoord onder leiding van Dick Advocaat wel zag opkrabbelen. "En toen kwam ineens weer dat kleine opneukertje, met realistisch voetbal, met ander voetbal."

De spelers waar hij het meest van heeft genoten zijn Hakim Ziyech, Orkun Kökcü en Mo Ihattaren. "Gelukkig heeft er ééntje voor het Nederlands elftal gekozen. De rest heeft verkeerd gekozen", vindt Boskamp.