AZ blinkt uit tegen traditionele top-drie: 'In die wedstrijden beter aan de bal'

AZ blinkt uit tegen traditionele top-drie: 'In die wedstrijden beter aan de bal'

31-12-2019 16:14 Laatste update: 17:35
49

Teun Koopmeiners en Arne Slot kijken met een goed gevoel terug op de eerste seizoenshelft in de Eredivisie. Er werd van PSV, Feyenoord en Ajax gewonnen en de ploeg krijgt complimenten vanwege het attractieve, aanvallende spel.

Aanvoerder Koopmeiners denkt met veel plezier terug aan de wedstrijden tegen de traditionele top drie van Nederland. "Ik denk dat we in die wedstrijden beter aan de bal waren, vooral tegen PSV en Feyenoord", vertelt hij in gesprek met NH Nieuws. "We kregen nul goals tegen, in de afgelopen jaren hebben we een hoop goals geïncasseerd. We horen in de top twee van de competitie."

Ook Slot heeft met volle teugen genoten van de grote wedstrijden in de eerste seizoenshelft en merkt dat de complimenten binnenstromen in Alkmaar. "Dat geldt niet alleen voor mij als trainer, dat geldt voor die spelers ook", vervolgt de oefenmeester. "Het zijn bijzondere wedstrijden en dat voelt en weet iedereen. Als je die wedstrijd tegen Ajax neemt, dat is niet alleen dat de nummer één tegen de nummer twee speelt, maar je komt ook nog eens terug in je eigen stadion. Als je dan winnend af kan sluiten is dat om heel veel redenen heel erg mooi."

"Dat is het mooie van succes, dat straalt op iedereen af. Dat geldt voor spelers, stafleden, directeuren. Dan wordt er over iedereen positief gesproken. Als je dat kan combineren met heel aanvallend spel en weinig tegengoals, dan is het terecht dat wij als organisatie complimenten krijgen", sluit de trainer af.