Borussia Dortmund bevestigt transfernieuws: middenvelder vertrekt naar Benfica

Borussia Dortmund bevestigt transfernieuws: middenvelder vertrekt naar Benfica

31-12-2019 16:35 Laatste update: 16:49
31

Borussia Dortmund heeft het vertrek van Julian Weigl via officiële kanalen bekend gemaakt. De middenvelder is op weg naar Portugal, waar hij gaat voetballen voor Benfica. De precieze transfersom maakt Dortmund niet bekend, maar het gerucht gaat dat Weigl de club ongeveer 20 miljoen euro oplevert.

Het gerucht ging maandag al dat Weigl op weg was naar de uitgang in Duitsland. De Duitser werd in zijn periode bij Dortmund meermaals in verband gebracht met grote Europese topclubs als FC Barcelona en Manchester City, maar zijn nieuwe werkgever wordt Benfica. "Julian kwam met deze wens naar ons toe en wij hebben, ook vanwege zijn verdiensten voor de club, toegestemd met het vertrek", laat sportief directeur Michael Zorc van Dortmund weten op de clubwebsite.

"Ik wil mijn medespelers bedanken", laat Weigl in een reactie weten. "Ook de medewerkers van de club en alle fans voor deze geweldige tijd. Ik zal Dortmund altijd in mijn hart meedragen."

Weigl kwam in de zomer van 2015 over van TSV 1860 München en kwam tot 171 wedstrijden in het gele shirt van BVB. Hierin maakte hij vier doelpunten.