Nederlander (57) voor derde keer aangesteld in België: 'Ik begin maandag'

Nederlander (57) voor derde keer aangesteld in België: 'Ik begin maandag'

31-12-2019 19:15
8

KV Oostende heeft Dennis van Wijk voor de derde keer in de clubhistorie aangesteld als hoofdtrainer. De 57-jarige Nederlander moet de Belgische club voor degradatie behoeden. Oostende staat na 21 wedstrijden op de veertiende plaats in de competitie.

Oostende maakte vorige week verrassend bekend dat Kare Ingebrigten per direct naar APOEL Nicosia vertrekt. De zoektocht naar een opvolger duurde niet lang. Van Wijk is dinsdag voor de derde keer aangesteld als hoofdtrainer. Hij slaagde er in 1998 voor het eerst in om Oostende naar het hoogste Belgische niveau te brengen.

"KV Oostende heeft mij indertijd op de kaart gezet als trainer", zegt Van Wijk. "We hadden er geen groot budget, maar slaagden er toch in om de promotie naar eerste klasse af te dwingen. Dat blijft nog steeds één van de mooiste herinneringen in mijn carrière."

"Mijn laatste job als trainer dateert van vorig jaar bij KV Mechelen, maar het voorbije jaar ben ik het Belgisch voetbal op de voet blijven volgen", vervolgt Van Wijk. "Ik zag KVO in verscheidene matchen aan het werk en de club heeft zeker kwaliteit. Alleen kwam het er soms té weinig uit. Tegen Anderlecht en Gent speelde KVO ijzersterk om dan minder te presteren tegen 'kleinere' clubs."

"Die onregelmatigheid moeten we eruit krijgen. Maandag begin ik eraan en vanaf volgende week woensdag zullen we dan één week lang hard werken tijdens onze winterstage in Spanje. Als we terugkeren van stage moeten we er meteen staan tegen Waasland Beveren."

Van Wijk was in Nederland trainer van Willem ll. Hij was voornamelijk actief in België.