Raiola veegt Barça de mantel uit: 'Ze dachten: dit is kaassie, hij komt ook'

Raiola veegt Barça de mantel uit: 'Ze dachten: dit is kaassie, hij komt ook'

01-01-2020 10:28
122

Mino Raiola is het er niet mee eens dat Matthijs de Ligt afgelopen zomer beter voor FC Barcelona had kunnen kiezen. De machtige zaakwaarnemer is ervan overtuigd dat de twintigjarige verdediger met Juventus de beste keuze heeft gemaakt.

"Volgens veel Nederlanders is Barcelona geen buitenlandse club", lacht Raiola tegenover Voetbal International. "Het is een Nederlandse club, daar moet Matthijs dus heen en gebeurt dat niet, dan is dat haast een soort heiligschennis. Barcelona dacht: Dit is kaassie… Matthijs komt van Ajax, Frenkie gaat naar ons, dus komt hij ook. De redeneringen die ze gaven aan Matthijs om te komen, waren de verkeerde."

"Hij is niet zomaar een speler", vervolgt Raiola. "En denk je dat de invloedrijke Gerard Piqué zomaar een stapje opzij had gezet?" Volgens de belangenbehartiger kwam de Oranje-international uiteindelijk zelf terug bij Juventus, dat hem een jaar eerder al wilde halen. "Hij werd heel even van zijn à propos gebracht door de interesse van PSG, Barcelona en andere clubs."

Volgens Raiola is het doel van De Ligt duidelijk: de beste verdediger ter wereld worden. "Geld interesseert hem niet, hij is in staat contributie te betalen, zo graag wil hij voetballen. Ik praat heel veel met Pavel Nedved (technisch directeur van Juventus, red.), hij is als een zoon voor me. Pavel zegt: Deze jongen is zo goed en nog gekker dan dat ik was in mijn sportbeleving. Matthijs is gewoon een Gouden Bal."