Bayern dolblij met 'zeldzame' Zirkzee: 'Daarom overgenomen van Feyenoord'

Bayern dolblij met 'zeldzame' Zirkzee: 'Daarom overgenomen van Feyenoord'

01-01-2020 11:06
41

Bayern München heeft zeer hoge verwachtingen van Joshua Zirkzee. Hoofd jeugdopleiding Jochen Sauer van de Bundesliga-kampioen is zeer gelukkig met de recente prestaties van de achttienjarige spits.

Zirkzee voorkwam voor de winterstop tot twee keer toe een misstap van Bayern in de Duitse titelstrijd. Zowel tegen SC Freiburg (1-3) als tegen VfL Wolfsburg (2-0) was hij als invaller razendsnel trefzeker. "Joshua is een enorm aanvallend talent, daarom hebben we hem tweeënhalf jaar geleden ook overgenomen van Feyenoord", zegt Sauer tegen Kicker.

"Hij is een type dat je tegenwoordig niet meer zo vaak ziet: groot, atletisch, maar ook technisch sterk", steekt de hoofd jeugdopleiding de loftrompet over de jonge Nederlander. Volgens Sauer zet Zirkzee momenteel zijn 'eerste stapjes in het profbestaan'. "Hij moet hard blijven werken. Als hij dat doet, dan kan hij veel bereiken. Ook bij Bayern."

Sauer hoopt dat Zirkzee de eerste is van een reeks talenten die doorbreekt bij Bayern. De doorstroom stokte de afgelopen jaren namelijk in de Allianz Arena. David Alaba is zelfs de laatste jeugdspeler van Der Rekordmeister die het is gelukt om een basisplaats te veroveren.