Rummenigge stoomt opvolger klaar: Bayern benoemt ex-doelman tot bestuurslid

Rummenigge stoomt opvolger klaar: Bayern benoemt ex-doelman tot bestuurslid

01-01-2020 13:11
26

Oliver Kahn is sinds woensdag lid van de raad van bestuur van Bayern München. De gewezen doelman wordt voorbereid op het opvolgen van voorzitter Karl-Heinz Rummenigge, die over twee jaar afscheid zal nemen.

Kahn is de gedroomde opvolger als voorzitter van de raad van bestuur van Bayern en daarom heeft Der Rekordmeister besloten om de 50-jarige oud-keeper alvast in het bestuur op te nemen. Dat valt te lezen op de website van Bayern. Op die manier kan Kahn wennen en is men ervan overtuigd dat hij over twee jaar klaar is om de rol van Rummenigge over te nemen.

Tijdens zijn loopbaan als speler kwam hij, nadat hij in 1994 de overstap maakte van Karlsruhe, liefst veertien jaar uit voor Bayern. In die jaren speelde hij meer dan 600 officiële wedstrijden voor de club uit Beieren. In die veertien jaren schreef Kahn liefst 23 prijzen op zijn naam en werd hij in 2002 op het WK in Japan en Zuid-Korea uitgeroepen tot beste speler.

Na zijn carriere was Kahn lang actief als analist voor de Duitse tv. Met die werkzaamheden zal de Duitse ex-goalie stoppen, nu hij officieel werkzaam is bij Bayern.