Nare bijsmaak voor Oranje Leeuwinnen na WK-finale: 'Heb er nog steeds moeite mee'

Nare bijsmaak voor Oranje Leeuwinnen na WK-finale: 'Heb er nog steeds moeite mee'

Gepubliceerd: woensdag 1 januari 2020 om 14:43wo 01-01-2020 om 14:43

Sari van Veenendaal baalt nog altijd als ze terugdenkt aan de verloren WK-finale in Frankrijk tegen de Verenigde Staten (0-2). De doelvrouw van de Oranje Leeuwinnen vindt dat Nederland dicht bij de wereldtitel was en kan dan ook niet blij zijn met een tweede plaats.

Een uur lang hield Van Veenendaal de nul en had het Nederlands vrouwenelftal uitzicht op de wereldtitel, maar toen benutte Megan Rapinoe een strafschop en werd het 0-1. Na de 0-2 van Rose Lavelle was het definitief gedaan. "Ik heb er nog steeds af en toe moeite mee dat we het net niet gehaald hebben", zegt Van Veenendaal een half jaar later tegenover de NOS. "Misschien nog wel meer dan direct na de wedstrijd."

De keepster, die benoemd werd tot beste doelvrouw van het toernooi, hoeft niet gefeliciteerd te worden met de tweede plaats. "Ik realiseer me hoe dichtbij we waren. 'Bijna perfect' is de beste omschrijving, want de tweede plek is geen winnen. Dat gevoel zal altijd blijven hangen, ondanks dat het een fantastische prestatie was."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws