'In mijn optiek heeft Spartak het dubbele betaald van wat Til echt waard is'

'In mijn optiek heeft Spartak het dubbele betaald van wat Til echt waard is'

01-01-2020 16:58
50

De kritiek op Guus Til zwelt langzaam maar zeker aan in Rusland. Een half jaar geleden vertrok de aanvallende middenvelder voor achttien miljoen euro van AZ naar Spartak Moskou, maar overtuigen deed hij nog niet.

Til pendelt tussen bank en basis in Moskou en scoorde pas één keer. Vasili Berezutski is kritisch, maar toont ook begrip voor de situatie van de 22-jarige Nederlander. "Hij is een goede voetballer, jong en getalenteerd", begint de Rus, tot voor kort de rechterhand van Leonid Slutsky bij Vitesse, in gesprek met Match TV.

De transfersom die Spartak Moskou voor Til betaalde, vindt Berezutski echter aan de hoge kant. "Het is een enorm bedrag en voor mij is hij dat geld niet waard", stelt hij. "In mijn optiek heeft Spartak het dubbele betaald van wat hij echt waard is."

De Russische Premjer Liga ligt vanwege de winterstop even stil, waardoor Til zich onlangs even meldde bij zijn oude club AZ. "Het loopt nog niet zoals we zouden willen", liet hij toen weten. "Met het team niet, en ik heb persoonlijk ook nog niet echt mijn draai gevonden. Maar ik heb vertrouwen dat het gaat lukken."