Sparta heeft snode plannen met Utrecht-huurling: 'Bestaat kans dat we hem kopen'

Sparta heeft snode plannen met Utrecht-huurling: 'Bestaat kans dat we hem kopen'

Gepubliceerd: woensdag 1 januari 2020 om 20:48wo 01-01-2020 om 20:48

Laatste update: woensdag 1 januari 2020 om 20:56wo 01-01-2020 om 20:56

Sparta Rotterdam roerde zich al voor de opening van de winterse transferperiode flink op de markt. Mica Pinto kwam over van Fortuna Sittard en Patrick Joosten (op huurbasis) van FC Utrecht. Technisch directeur Henk van Stee van Sparta is tevreden met de aanwinsten.

De komst van Joosten komt volgens Van Stee niet uit de lucht vallen. "We zijn al een aantal maanden met Patrick Joosten bezig", vertelt hij in gesprek met RTV Rijnmond. "Ik heb al eerder gesprekken gevoerd met FC Utrecht, toen was het onhaalbaar. In die zin dat FC Utrecht hem niet wilde laten gaan. Op het moment dat het ging spelen, moet je erbovenop zitten. Dat is nu gelukt."

Van Stee sluit een definitieve overstap van Joosten niet uit. "FC Utrecht heeft een optie van een jaar op zijn huidige contract dat deze zomer afloopt", vervolgt de technisch directeur. "Zij gaan die optie lichten. Maar wellicht aan het einde van het seizoen, als wij erg tevreden zijn en Patrick Joosten is erg tevreden, bestaat er een kans dat wij hem gaan kopen."

Pinto
"Het was dit seizoen een probleem dat we iedere positie dubbel bezet hebben, behalve de linksback positie", verklaart Van Stee de komst van Pinto naar de club. De linksback moet gaan concurreren met Lassana Faye. "Dat betekend niet dat we ontevreden zijn over Faye, want we hebben met hem 23 punten gehaald. We hebben alleen geluk gehad met schorsingen en blessures."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws