'Haaland wees Belgische clubs af en had voorkeur voor Eredivisie en Ajax'

'Haaland wees Belgische clubs af en had voorkeur voor Eredivisie en Ajax'

Gepubliceerd: donderdag 2 januari 2020 om 07:58do 02-01-2020 om 07:58

Laatste update: donderdag 2 januari 2020 om 10:28do 02-01-2020 om 10:28

Erling Haaland was een paar jaar geleden in beeld bij clubs uit België, maar de Noorse tienersensatie wilde destijds naar Ajax. Dat meldt de Belgische krant La Dernière Heure donderdag. Haaland verkaste deze week voor twintig miljoen euro naar Borussia Dortmund.

Haaland was in beeld bij clubs uit België, zo verzekert het Belgische Franstalige dagblad. Hij was zeventien toen zijn management hem aanbood bij Anderlecht, Club Brugge en KRC Genk. 

Haaland had een uitstekend seizoen achter de rug bij Molde FK, waardoor hij in de belangstelling stond van een aantal clubs uit het buitenland. Belgische clubs wilden hem, maar zelf hoopte de spits op een avontuur bij Ajax. Het is niet duidelijk of de Amsterdammers daadwerkelijk interesse hadden. Het Eindhovens Dagblad meldde dat Haaland afgelopen zomer in beeld was bij PSV.

Molde wilde vijf miljoen euro voor Haaland, maar Belgische clubs weigerden dat bedrag op tafel te leggen voor een spits van zeventien die één goed seizoen achter de rug had. Red Bull Salzburg twijfelde echter niet en haalde Haaland naar Oostenrijk.

Een gouden investering, zo bleek. Haaland scoorde in de groepsfase in de Champions League aan de lopende band en verdiende daarmee een toptransfer naar Dortmund.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws