Sparta shopt in Rotterdam: 'absolute winnaar' komt in zomer over van Excelsior

Sparta shopt in Rotterdam: 'absolute winnaar' komt in zomer over van Excelsior

02-01-2020 10:50 Laatste update: 10:52
30

Sparta heeft de smaak te pakken op de transfermarkt. Twee dagen na de komst van Patrick Joosten, die op huurbasis overkwam van FC Utrecht, heeft de Rotterdamse club Jeffry Fortes gecontracteerd.

Dat maakt Sparta donderdagochtend bekend via de officiële kanalen. De dertigjarige Fortes tekent een éénjarig contract op Het Kasteel, dat per 1 juli in zal gaan. Hij beschikt over een aflopende verbintenis bij zijn huidige club Excelsior, maar maakt het seizoen dus wel af in Kralingen.

"Jeffry is een absolute winnaar met ruim 200 competitiewedstrijden ervaring waarvan de meerderheid in de Eredivisie", reageert technisch directeur Henk van Stee. "Hij kan op meerdere posities in de verdediging uit de voeten en kan eventueel ook controlerend op het middenveld spelen."

Sparta versterkte zich voor de jaarwisseling ook al met Mica Pinto. Halil Dervisoglu (Brentford) en Ragnar Ache (Eintracht Frankfurt) verlaten de club. Fortes doorliep een deel van zijn jeugdopleiding bij Sparta. Verder kwam hij uit voor FC Dordrecht, FC Den Bosch en de amateurs van SVV Schiedam.