Te veel spelers meegemaakt om nu te zeggen dat dit de toekomst van Oranje is

"Te veel spelers meegemaakt om nu te zeggen dat dit de toekomst van Oranje is"

Gepubliceerd: donderdag 2 januari 2020 om 13:05do 02-01-2020 om 13:05

Laatste update: donderdag 2 januari 2020 om 13:17do 02-01-2020 om 13:17

Sepp van den Berg (18) hoopt met de ervaringen die hij opdoet bij Liverpool en Oranje onder-19 in de komende jaren zijn debuut voor het grote Nederlands elftal te maken. De verdediger zegt in Engeland vooral veel te leren van Virgil van Dijk en de Liverpool-voorhoede.

"Als je naar Van Dijk kijkt en hoe je ziet hoe hij in de lucht domineert, niemand kan van hem een kopduel winnen. Alles kan nog beter", zegt Van den Berg, die vaak deel uitmaakt van de hoofdmacht van Liverpool, in gesprek met Voetbal International. "Ik ben heel blij dat ik met de beste spelers ter wereld op het veld kan staan. Die aanvallers zijn natuurlijk super goed, en daar leer ik ook het meeste van."

Voormalig trainer van Oranje onder-19 en huidig assistent-trainer van Oranje Maarten Stekelenburg is enthousiast over de ontwikkeling van Van den Berg, maar is voorzichtig met praten over een debuut in Oranje. "Ik heb te veel spelers meegemaakt om nu te zeggen dat dit de toekomst van Oranje is. Dit zijn goede spelers op dit moment, maar die hebben nog een hele lange weg te gaan. Dat geldt voor Sepp, en dat geldt voor al deze spelers. Je kunt nu heel goed zijn, maar je moet straks ook heel goed zijn. Deze spelers hebben echt nog stappen te maken, en dat weten ze zelf ook."

Zelf hoopt Van den Berg, die eerder bij PEC Zwolle speelde, op een debuut in Oranje. "Dat is de droom van iedere jongen. Bij onder-19 zitten is een kleine stap in de goede richting en ik hoop daar ooit een keer rond te lopen. Ik doe er alles aan en ik hoop dat het zo snel mogelijk gebeurt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws