Koeman belt Oranje-afhaker: Dit kunnen we hier niet gebruiken, zei hij tegen mij

Koeman belt Oranje-afhaker: "Dit kunnen we hier niet gebruiken, zei hij tegen mij"

Gepubliceerd: donderdag 2 januari 2020 om 14:35do 02-01-2020 om 14:35

Laatste update: donderdag 2 januari 2020 om 15:50do 02-01-2020 om 15:50

Sergio Padt heeft 'stiekeme hoop' op een terugkeer in het Nederlands elftal. Groot acht hij die kans echter niet. Bondscoach Ronald Koeman selecteerde de doelman van FC Groningen niet meer sinds het treinincident van anderhalf jaar geleden.

Padt was de vaste derde doelman van Oranje, maar deed zichzelf de das om. "Na het treinincident belde de bondscoach me. Dit kunnen we hier niet gebruiken, zei hij tegen mij. We willen rust, daar past dit niet bij en dus laat ik je erbuiten", vertelt de doelman van Groningen aan Voetbal International.

"Ik snapte het wel, al denk ik ook dat als ik een heel belangrijke speler was geweest, er misschien anders naar zou zijn gekeken", beseft hij. "Maar goed, ik was een speler zonder status bij Oranje en dan mag je dergelijke fouten natuurlijk niet maken. Het enige dat je dan kan doen, is proberen je op het veld te herpakken en dat is ook gebeurd."

Padt heeft 'stiekeme hoop' op een rentree bij Oranje. "Maar ik wil me er niet aan vastklampen. Dan is de teleurstelling ook minder groot als het niet gebeurt. Ik heb destijds een heel grote fout gemaakt en kan alleen maar hopen dat me die wordt vergeven. Op dit moment is de kans dat ik nog in de EK-campagne terugkeer bij Oranje niet reëel."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet Padt een nieuwe kans krijgen bij Oranje?

(12238 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws