Sturing neemt verbannen Beerens mee op trainingskamp naar Portugal

Sturing neemt verbannen Beerens mee op trainingskamp naar Portugal

02-01-2020 16:17 Laatste update: 16:39
35

Roy Beerens mag weer hopen op een nieuwe kans in het shirt van Vitesse. De aanvaller werd onder trainer Leonid Slutskiy verbannen uit de selectie, maar stapt vrijdag in het vliegtuig voor het trainingskamp in Portugal, zo meldt de club.

Daarmee lijkt er weer wat meer perspectief bij Vitesse voor Beerens, die niet in de plannen van Slutskiy voorkwam. De buitenspeler zou een meningsverschil met de trainer hebben gehad, waarna hij uit de selectie werd gezet.

Na het vertrek van Slutskiy en de aanstelling van clubicoon Edward Sturing krijgt Beerens nu dus de kans om zich te bewijzen tijdens het trainingskamp in Portugal, waar Vitesse twee oefenwedstijden speelt. Op dinsdag 7 januari is het Zwitserse FC Servette de eerste tegenstander, waarna er op zaterdag 11 januari wordt geoefend tegen MSV Duisburg, de koploper van het derde niveau in Duitsland.

Beerens streek in januari 2018 neer in Arnhem en kwam vooralsnog tot drie doelpunten in 44 officiële duels voor Vitesse. In Nederland speelde Beerens eerder al voor PSV, NEC, sc Heerenveen en AZ voordat hij buitenlandse avonturen aanging bij Hertha BSC en Reading, waar hij samenwerkte met trainer Jaap Stam.