'Arsenal moet schakelen na blessurenieuws en ziet in gewilde Aké goede optie'

'Arsenal moet schakelen na blessurenieuws en ziet in gewilde Aké goede optie'

02-01-2020 17:39
24

Na Manchester City en Chelsea wordt ook Arsenal in verband gebracht met Nathan Aké. De Nederlandse verdediger van Bournemouth staat op de nominatie om in januari de overstap te maken naar het Emirates Stadium.

Aké is niet de enige verdediger op het lijstje van Arsenal, meldt The Telegraph. The Gunners denken ook aan Dayot Upamecano (RB Leipzig) en Daniele Rugani (Juventus). Aké wordt ook in de gaten gehouden door Manchester City, terwijl Chelsea deze winter een terugkoopoptie van 47,5 miljoen euro kan lichten.

Arsenal is mede door het wegvallen van Calum Chambers op zoek naar een centrale verdediger. Chambers scheurde in de Premier League-topper tegen Chelsea (1-2 nederlaag) zijn kruisband af en ligt er zes tot negen maanden uit, zo werd donderdag bekend.

De komst van een nieuwe stopper is volgens The Telegraph 'prioriteit nummer één' voor Arsenal. De nieuwe manager Mikel Arteta laat weten dat zijn club zich sowieso gaat melden op de winterse transfermarkt. "Dat is onze plicht. We zijn er druk mee bezig."