'Nieuw avontuur Cruijff: contract voor drie jaar als bondscoach in Zuid-Amerika'

'Nieuw avontuur Cruijff: contract voor drie jaar als bondscoach in Zuid-Amerika'

02-01-2020 19:31 Laatste update: 19:35
21

Jordi Cruijff gaat aan de slag als bondscoach van Ecuador. Dat melden diverse media in Spanje, waaronder AS en Marca. Cruijff zou een akkoord hebben bereikt over een contract voor drie jaar.

Het is het derde avontuur van Cruijff als trainer. Eerder stond hij als oefenmeester aan het roer bij Maccabi Tel-Aviv in Israël en Chongqing Lifan in China. Op 26 maart zal hij zijn debuut gaan maken als bondscoach van Ecuador tijdens de wedstrijd tegen het Argentinië van Lionel Messi. Komende zomer wacht de Copa América.

Cruijff heeft zijn aanstelling bij Ecuador te danken aan Antonio Cordón, de nieuwe sportdirecteur van de voetbalbond. Cordón stelde de zoon van Johan ook aan als coach van het Chinese Chongqing Lifan, waar hij vorig jaar vertrok. Cruijff was na zijn carrière als voetballer, waarin hij voor onder meer Barcelona, Manchester United en Oranje speelde, ook sportief directeur van AEK LArnaca en Maccabi Tel-Aviv. Dit is zijn eerste rol als bondscoach.

Ecuador is tijdens de Copa America, die op 12 juni begint, ingedeeld in een groep met Brazilië, Colombia, Venezuela, Perú en wild card Qatar.