'Verbazing bij Feyenoorders door transfer Van Bronckhorst naar partnerclub Ajax'

'Verbazing bij Feyenoorders door transfer Van Bronckhorst naar partnerclub Ajax'

03-01-2020 06:45 Laatste update: 06:49
223

De aanstaande overstap van Giovanni van Bronckhorst naar Guangzhou R&F heeft 'wat los gemaakt' bij de achterban van Feyenoord. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De Chinese club heeft een samenwerkingsverband met Ajax.

Van Bronckhorst vloog donderdag naar China om samen met assistent Jean-Paul van Gastel zijn handtekening te zetten onder een lucratief en meerjarig contract. Het wordt de tweede keer dat de 44-jarige trainer op eigen benen gaat staan, nadat hij vier seizoenen aan het roer stond bij Feyenoord.

Bij de achterban van de Rotterdamse club wordt hier en daar verbaasd gereageerd, omdat Guangzhou R&F sinds 2018 nauwe banden heeft met aartsrivaal Ajax. De opleiding van de Chinese club staat volgens ingewijden echter ver af van het eerste elftal, aldus het Algemeen Dagblad. Het management van Van Bronckhorst laat weten dat de aanstelling 'helemaal niets te maken' heeft met de invloed van Ajax in Guangzhou.

Weliswaar is Ed Engelkes technisch directeur van de jeugdafdeling, is een tribune vernoemd naar Ajax-directeur Edwin van der Sar en draagt een trainingsveld zelfs de naam van Ronald de Boer, de 'Ajax-invloeden' beperken zich tot het jeugdcomplex van de club. De accommodatie ligt op vier uur rijden van waar Van Bronckhorst dagelijks zal trainen met het eerste elftal.