Algemeen Dagblad: geen paniek bij Feyenoord, verlies Philips intern opgelost

Algemeen Dagblad: geen paniek bij Feyenoord, verlies Philips intern opgelost

03-01-2020 08:08 Laatste update: 08:20
38

Feyenoord is niet in paniek, nu fysiektrainer Arno Philips in het kielzog van Giovanni van Bronckhorst naar het Chinese Guangzhou R&F dreigt te vertrekken. Een interne oplossing ligt voor de hand.

Volgens het Algemeen Dagblad valt het vertrek van Philips 'eenvoudig op te vangen' door Rick Cost vanuit de jeugdopleiding door te schuiven. Cost kan meteen aan de bak, want Feyenoord gaat maandag op trainingskamp in Marbella. Aan de Spaanse zuidkust moet fysiek de basis worden gelegd voor de tweede seizoenshelft.

Cost maakte na de Olympische Spelen van 2016 de overstap van het Nederlands hockeyelftal naar Feyenoord. Hij vervult de functie van coördinator fysieke training bij de Feyenoord Academy. In die rol stuurt hij onder meer loop- en coördinatietrainers aan en coördineert hij fysieke zaken.

Philips is ook fysiektrainer van het Nederlands elftal. Het is nog niet duidelijk wat zijn Chinese avontuur gaat betekenen voor die functie. Van Bronckhorst, die samen met assistent Jean-Paul van Gastel en zijn zaakwaarnemer al is afgereisd naar Guangzhou, wil Philips nog deze week meenemen.