'De trainer begrijpt dat ik ambitieus ben en graag in de Eredivisie wil spelen'

'De trainer begrijpt dat ik ambitieus ben en graag in de Eredivisie wil spelen'

03-01-2020 08:58 Laatste update: 09:19
12

Als het aan Jeffry Fortes ligt, heeft hij zijn laatste wedstrijd voor Excelsior gespeeld. De dertigjarige verdediger hoopt dat zijn transfer naar Sparta wordt vervroegd.

Sparta maakte donderdag bekend dat Fortes in de zomer transfervrij overkomt van Excelsior. De international van Kaapverdië vertrekt echter liever vandaag dan morgen naar Het Kasteel, zo heeft hij Excelsior-trainer Ricardo Moniz laten weten. "Ik hoop dat hij met me mee wil denken", zegt Fortes in het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

"Ik wil nu al naar Sparta. Voor mij is een overgang naar Sparta een geweldige promotie. En ik hoop van harte dat Excelsior met me mee wil denken. Ik heb in de periode dat ik hier speel geen dag verzaakt, heb me nooit negatief uitgelaten over wie dan ook, en ben de club ook na de degradatie trouw gebleven. En dat tegen een veel lager salaris als dat ik in de Eredivisie gewend was. Ik vind dat ik daarom ook wel wat goodwill heb gekweekt bij de mensen met wie ik altijd prettig heb gewerkt."

Dat argument heeft Fortes donderdag voorgelegd aan Moniz. "Wat er precies besproken is, houd ik voor me. Maar de trainer heeft wel aangegeven dat hij begrijpt dat ik ambitieus ben en dat ik graag in de Eredivisie wil spelen. Op dit moment kan ik niet anders dan afwachten", aldus Fortes, die de zaak 'netjes wil spelen'. "En ik hoop daarom ook dat we er op een nette manier uitkomen met elkaar."