Wormuth over klagende Heraclied: 'Hij had niet echt een vakantiegevoel gehad'

Wormuth over klagende Heraclied: 'Hij had niet echt een vakantiegevoel gehad'

03-01-2020 09:14
27

Na negen dagen vakantie, waarvan vier echte vrije dagen, begon de selectie van Heracles Almelo donderdag al aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Trainer Frank Wormuth heeft daar zo zijn redenen voor.

"Vorig jaar waren we veertien dagen vrij, sommige spelers kwamen niet fit terug en we verloren drie keer op rij", legt Wormuth uit aan TC/Tubantia. "We moeten het beter doen, fitter zijn. De eerste wedstrijd spelen we tegen FC Emmen. Ik heb begrepen dat we al heel lang geen punt meer hebben gepakt in het eerste duel na de winterstop, en daar willen we verandering in brengen."

De laatste vijf dagen van de vakantie werkten de spelers een trainingsschema af. Voor de eerste training van 2020 liep een Heracles-speler naar Wormuth. "De speler zei dat hij niet echt een vakantiegevoel had gehad. Omdat hij zoveel moest trainen", aldus de Duitse trainer, die geen naam noemt. "Hij was de enige, de rest heb ik niet gehoord. Ik heb hem welkom geheten in het profvoetbal."

Wormuth wist donderdag nog niet of iedereen zich aan de schema's heeft gehouden. "Maar ik heb de jongens omarmd om ze een gelukkig nieuwjaar te wensen. Bij niemand voelde ik extra kilo's."