'Anderlecht zet mes in selectie: Vlap ontsnapt aan ongekende schoonmaak'

'Anderlecht zet mes in selectie: Vlap ontsnapt aan ongekende schoonmaak'

03-01-2020 09:34 Laatste update: 09:57
24

Anderlecht zet het mes in de overvolle en peperdure selectie. Liefst zeventien contractspelers staan op het punt de Belgische club te verlaten. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Doelman Davy Roef, verdediger Thierry Lutonda, middenvelders Hotman El Kababri, Alexis Saelemaekers, Alexandru Chipciu, Yevhen Makarenko, Pieter Gerkens, Kenny Saief, Adrien Trebel en aanvallers Isaac Thelin, Andy Najar en Knowledge Musona zijn naar verluidt op de transferlijst gezet door Anderlecht. Michel Vlap, die na zijn overstap van sc Heerenveen nog geen onuitwisbare indruk achterliet, hoeft niet te vrezen.

Ook het verhuurde vijftal Bubacarr Sanneh, Ognjen Vranjes, Antonio Milic, Sven Kums en James Lawrence mogen uitkijken naar een nieuwe club. Inmiddels komt de Anderlecht-exodus op gang, aldus Het Laatste Nieuws. Chipciu zit in 'vergevorderde onderhandelingen' met het Turkse Gaziantep FK, Thelin is op weg naar FC Kopenhagen en Musona staat voor een terugkeer naar Zuid-Afrika, waar hij waarschijnlijk gaat spelen voor Mamelodi Sundowns.

Anderlecht hoopt voor zondag afscheid te kunnen nemen van de overbodige spelers. Dan vertrekt de nummer negen van de Jupiler Pro League voor een trainingskamp naar het Spaanse Pinatar.