Update: Vrees Tottenham komt uit: Kane tot april aan de kant door operatie

Update: Vrees Tottenham komt uit: Kane tot april aan de kant door operatie

03-01-2020 17:51 Laatste update: 09-01-2020 18:29
34

Harry Kane is naar alle waarschijnlijkheid voorlopig uit de roulatie. José Mourinho denkt dat hij de komende tijd geen beroep kan doen op zijn 'onvervangbare' spits.

Kane raakte op Nieuwjaarsdag in het verloren duel met Southampton (1-0) geblesseerd aan zijn hamstring en Mourinho vreest het ergste. "Als je vraagt wat mijn voorgevoel is, neig ik meer naar slecht nieuws dan goed nieuws. Hij hoefde er niet over na te denken, het kostte hem slechts twee seconden om zich de ernst van de situatie te realiseren", vertelt Mourinho op de persconferentie voorafgaand aan het FA Cup-duel met Middlesbrough.

De Engelse goalgetter is volgens de Portugese oefenmeester 'onvervangbaar' en het wordt dus de vraag hoe de vacante spitspositie opgevuld wordt door Mourinho. Vincent Janssen en Fernando Llorente vertrokken uit Noord-Londen en Mourinho verkondigde eerder al dat Tottenham geen vervanger gaat zoeken op de transfermarkt. Naar alle waarschijnlijkheid nemen Heung-Min Son of Lucas Moura de honneurs waar in de punt van de aanval.

Update: De vrees van Tottenham-fans is waarheid geworden: Kane staat voorlopig buitenspel. De Engelse spits heeft in het duel met Southampton een scheur in zijn hamstring opgelopen. Duidelijk is niet hoe lang Kane buitenspel staat, maar de komende wedstrijden mist hij sowieso.

Update: Harry Kane moet onder het mes, zo maakt Tottenham Hotspur bekend. De spits staat daardoor zeker tot april aan de kant. Kane raakte op nieuwjaarsdag geblesseerd in de FA Cup-wedstrijd tegen Southampton. De schade aan een pees in zijn hamstring kan alleen met een operatie worden hersteld.