Spanningen in Midden-Oosten 'geen agendapunt': Ajax en PSV naar Qatar

Spanningen in Midden-Oosten 'geen agendapunt': Ajax en PSV naar Qatar

03-01-2020 20:15 Laatste update: 05-01-2020 11:05
78

De dreigende escalatie in het Midden-Oosten is voor Ajax en PSV geen reden om hun trainingskamp in Qatar af te zeggen. De Verenigde Staten en Iran leven op gespannen voet met elkaar, nadat Iraans militair leider Qasem Soleimani door Amerikaanse raketten om het leven werd gebracht.

Iran dreigt met vergeldingsacties en de spanning in het land neemt toe. Het is voor Ajax en PSV geen reden het trainingskamp in Qatar, dat aan de andere kant van de Perzische Golf ligt, af te zeggen. Beide clubs vliegen morgen richting het Midden-Oosten en verblijven er tot en met 12 januari. 

Het NRC laat weten dat de spanningen voor Ajax 'geen agendapunt' zijn. Een woordvoerder van de Amsterdamse club geeft aan dat Ajax zich 'altijd laat informeren' over de situatie in andere landen. Het is voor de club geen reden het trainingskamp af te zeggen. 

PSV heeft vrijdag contact opgenomen met het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Eindhovenaren volgen het reisadvies van het ministerie. Er zou volgens PSV 'geen reden' zijn om zich zorgen te maken over het verblijf in Qatar, aangezien er geen negatief reisadvies geldt voor het land. Wel zijn er veiligheidsrisico's wegens de spanningen.

Mensenrechten
Ajax en PSV werden eerder al onder vuur genomen, aangezien de mensenrechten in Qatar niet gehandhaafd zouden worden. De twee Nederlandse clubs spelen allebei een oefenwedstrijd tegen Club Brugge en PSV speelt daarnaast ook tegen KAS Eupen.