'Malmö FF komt uit bij voormalig Feyenoord-spits in zoektocht naar hoofdtrainer'

'Malmö FF komt uit bij voormalig Feyenoord-spits in zoektocht naar hoofdtrainer'

03-01-2020 21:44 Laatste update: 21:47
36

Jon Dahl Tomasson staat op het punt de nieuwe hoofdtrainer te worden van Malmö FF. De Deen, die korstondig trainer was van onder meer Excelsior en Roda JC, is op het moment nog assistent-trainer bij het nationale elftal van Denemarken.

Tomasson is dé kandidaat om het stokje van de in december vertrokken Uwe Rösler, zo weet SportExpressen. Het medium verwacht dat Malmö de komende dagen met meer duidelijkheid zal komen.

Rösler moest het schip ruimen bij de club, ondanks de goede prestaties in de Europa League. Malmö overleefde de groepsfase en mag het in de knock-outfase op gaan nemen tegen het Wolfsburg van Wout Weghorst. Malmö-voorzitter Anders Palsson gaf eerder al aan over te willen stappen naar het 'Nederlandse model', gebaseerd op het spel van Ajax.

"Het is een interessante club die veel jonge en getalenteerde spelers grootbrengt en ze op vroege leeftijd durft te laten spelen", vertelde Palsson vorig jaar al aan Kvällsposten. Het lijkt er dus op dat Tomasson de club de goede richting moet gaan wijzen met zijn ervaring op de Nederlandse velden.