Ik heb Jaap Stam een berichtje gestuurd toen hij was opgestapt

"Ik heb Jaap Stam een berichtje gestuurd toen hij was opgestapt"

04-01-2020 08:09 Laatste update: 08:11
32

Jens Toornstra ziet duidelijke verschillen tussen Dick Advocaat en Jaap Stam bij Feyenoord. "Hij bewaart een bepaalde afstand tot de spelers. En volgens mij werkt dat goed bij ons", zegt Toornstra over Advocaat.

Feyenoord stelde Advocaat aan na het vertrek van Stam, die het slechts een paar maanden vol wist te houden in De Kuip. Het is inmiddels gaan lopen in Rotterdam-Zuid. "Advocaat is een heel andere trainer dan Jaap Stam. Hij heeft heel andere inzichten. Daar moet je als speler even aan wennen. Maar het gaat beter met Feyenoord. Qua resultaten en qua spel", vertelt Toornstra in het Algemeen Dagblad.

Toornstra wil niet zeggen dat Stam de schuld moet krijgen van de slechte periode. "Ik heb Jaap Stam een berichtje gestuurd toen hij was opgestapt. Ik liet hem weten dat hij wat mij betreft helemaal niet had hoeven te vertrekken."

"Dat was persoonlijk, maar ook in de spelersgroep proefde je het vertrouwen in zijn manier van werken. Ik vond dat we vooral zelf in de spiegel moesten kijken. We hebben zelf heel veel fouten gemaakt."