Toornstra praat niet graag over 6-2 winst in Klassieker: 'Niet meer dan incident'

Toornstra praat niet graag over 6-2 winst in Klassieker: 'Niet meer dan incident'

04-01-2020 11:46
94

Jens Toornstra blikt niet graag terug op de met 6-2 gewonnen Klassieker tegen Ajax van vorig seizoen. De Feyenoord-middenvelder geeft aan dat die overwinning eigenlijk niet telt, als er datzelfde seizoen vervolgens met twee keer wordt verloren van Ajax.

Feyenoord kende geen succesvol seizoen 2018/2019, ondanks het feit dat de Rotterdammers goed begonnen in de Eredivisie. Zo won Feyenoord met 6-2 van Ajax, maar Toornstra wilde aan het einde van vorig seizoen niet over die wedstrijd praten. "Dan was ik uitgebreid over die 6-2 gaan praten, terwijl wij daarna door Ajax werden uitgeschakeld in de beker en we dit seizoen met 4-0 werden afgedroogd in de Arena", begint hij in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad. "Dan is die 6-2 niet meer dan een incident, vind ik."

Toornstra speelde persoonlijk een van zijn betere wedstrijden van het seizoen. "Ik ben wel blij dat ik toen heel goed speelde, dat is het niet. Maar die 4-0 dit seizoen maakt die 6-2 van januari wel minder bijzonder, vind ik." Feyenoord speelde die middag vol op de counter tegen de Amsterdammers. "Er ontstonden overal op het veld enorme ruimtes. In dergelijke wedstrijden heb ik vaak een behoorlijk aandeel. Het past bij mijn kwaliteiten."

Dat zou volgens Toornstra de reden kunnen zijn dat hij in sommige wedstrijden niet goed tot zijn recht komt, aangezien Feyenoord in de eigen Kuip vaak het spel moet maken. "Feyenoord is vaak beter dan de tegenstander. Als we niet per se het spel moeten maken en we iets meer terug kunnen zakken, ben ik gevaarlijker. En Feyenoord vaak ook", sluit de middenvelder af.