Moeite met Feyenoord-vertrek Stam: 'Ik wilde serieus genomen worden'

Moeite met Feyenoord-vertrek Stam: 'Ik wilde serieus genomen worden'

04-01-2020 12:23
35

Luis Sinisterra heeft veel gehad aan de komst van Jaap Stam naar Feyenoord. De Colombiaan had het onder Giovanni van Bronckhorst lastig bij de club, maar Stam zag het meteen zitten in aanvaller.

Sinisterra geeft in een uitgebreid interview met Voetbal International aan dat hij het lastig had onder Van Bronckhorst. "Hij vond dat ik er nog niet klaar voor was", vertelt de aanvaller. Stam zag het wél meteen zitten in Sinisterra. "Stam zag het wel meteen in me zitten. Jaap is voor mij een belangrijk persoon geweest. Je bent in het leven altijd afhankelijk van kansen en hij gaf me die. Precies op het goede moment."

Sinisterra was in zijn tijd onder Van Bronckhorst al druk bezig met een toekomstplan, mocht hij na het vertrek van de coach ook niet aan spelen zijn toegekomen. "In nog een jaar niet spelen had ik geen zin. Ik was daarom stiekem al aan het kijken of ik niet kon worden verhuurd, ofzo. Ik wilde serieus genomen worden." Stam wist het vertrouwen van de aanvaller te winnen. "Stam maakte me belangrijk, dat dat plan kon de ijskast in. Ik had dan ook echt moeite met zijn vertrek. Eindelijk een trainer die het in me zag zitten, ging-ie al na een paar maanden weg."

De Colombiaan zal Stam dan ook niet snel vergeten. "Ik ben hem gewoon eeuwig dankbaar, hij heeft mij echt geholpen. Dankzij Jaap gingen alle deuren open. Ik hoop hem in de toekomst ooit weer een keer tegen te komen. Gelukkig ziet Dick Advocaat het ook in me zitten."