'Pittige' gesprekken met Raiola over Berghuis-contract: 'Het is een spel'

'Pittige' gesprekken met Raiola over Berghuis-contract: 'Het is een spel'

04-01-2020 13:14 Laatste update: 13:19
88

Technisch directeur Sjaak Troost van Feyenoord wist Steven Berghuis afgelopen zomer uit handen te houden van PSV. De Eindhovenaren hadden verregaande interesse voor de aanvaller, maar die besloot een nieuw contract te ondertekenen in De Kuip.

Het was Feyenoord er alles aan gelegen om Berghuis in Rotterdam te houden. Troost belde met Mino Raiola, die de belangen van Berghuis behartigt, over een nieuw contract. "Prettig. Hij weet precies wat hij wil en gaat niet voor minder, het was over en weer pittig, maar ik heb ook met hem gelachen", vertelt Troost in gesprek met de Volkskrant. "Het is een spel. Zodra je de deur uitstapt begint de komedie."

Het lukte de technisch directeur om Berghuis en Raiola te overtuigen een nieuw contract te tekenen bij Feyenoord. "Hij is onze beste speler. Dan ben je even blij, maar je gaat meteen verder. Je bent nooit klaar."

In totaal haalde de club in de zomer acht nieuwe spelers, de meesten waren transfervrij. Leroy Fer en Marcos Senesi werden basisspelers, maar George Johnston en Liam Kelly spelen nauwelijks in Rotterdam. Aan Kelly zit de club nu nog 2,5 jaar vast. "Jaap kende hem goed, wilde hem graag. Het leven is geven en nemen. Jaap moest ons uiteraard wel overtuigen, onder meer met beelden. Hij kostte niet de hoofdprijs. Ik denk dat ze bij Ajax en PSV een aantal veel duurdere aankopen hebben gedaan die het nog niet laten zien", sluit Troost af.