Malen succesvol geopereerd in Amerika, einde seizoen voor PSV-aanvaller

Malen succesvol geopereerd in Amerika, einde seizoen voor PSV-aanvaller

04-01-2020 15:06 Laatste update: 15:49
143

Donyell Malen is in het Amerikaanse Pittsburgh met succes geopereerd aan zijn linkerknie. Dat meldt PSV zaterdag via de officiële kanalen. Malen komt dit seizoen niet meer in actie.

Professor dr. Volker Musahl kon het letsel 'met een beperkte ingreep' aanpakken, schrijft PSV. "We mogen concluderen dat de operatie succesvol is verlopen", zegt medisch manager dr. Wart van Zoest van PSV. "Er zijn geen onverwachte zaken aan het licht gekomen. Donyell blijft nu minimaal twee weken hier om zijn revalidatie op te starten en keert dan voor het vervolg terug naar Nederland."

Wedden

Meer odds

Malen raakte op 15 december geblesseerd in het duel met Feyenoord. Gevreesd werd voor een zware blessure. "In het begin was ik bang voor de zwaarst mogelijke blessure, maar daar is gelukkig geen sprake van", zegt Malen.

"De dokters zien het als een lichte ingreep en daar ben ik -ondanks dat het allemaal vervelend is- toch blij mee. Natuurlijk is het balen dat ik dit seizoen niet meer kan voetballen, maar het had erger kunnen aflopen. Ik wil mijn familie en alle anderen die me hebben gesteund heel erg bedanken. Ik ga er alles aan doen om beter en sterker terug te komen."

Het is niet duidelijk of Malen op tijd fit is voor het EK van aankomende zomer. Ook achter de naam van Memphis Depay staat een levensgroot vraagteken. Beide spelers raakten op dezelfde dag geblesseerd.