'Napoli gaat 18 miljoen euro plus bonussen bieden op oud-Ajacied'

'Napoli gaat 18 miljoen euro plus bonussen bieden op oud-Ajacied'

04-01-2020 16:30
25

SSC Napoli komt steeds dichter bij de komst van Stanislav Lobotka (25). Celta de Vigo laat de oud-Ajacied niet zomaar gaan, maar heeft de vraagprijs inmiddels wel wat laten zakken.

Dat meldt Gianluca Di Marzio van Sky Italia. Napoli en Celta de Vigo zijn al weken met elkaar in de weer. De Spaanse club vroeg eerst 25 miljoen euro, liet de prijs zakken naar 23, om daar vervolgens weer wat vanaf te halen. Celta hoopt nu 20 à 21 miljoen voor Lobotka te krijgen, meldt Di Marzio. Napoli staat op het punt om achttien miljoen euro plus bonussen te bieden. Di Marzio verwacht updates in de komende uren.

De transfer, die er vermoedelijk gaat komen, houdt Celta bezig. "Als ik denk dat hij niet gefocust is op de wedstrijden, dan zal hij niet spelen, omdat ik spelers nodig heb die zich concentreren op de wedstrijd en al het andere opzij zetten", zei trainer Oscar García. "Het is geen makkelijke situatie. Tijdens de transferperiode kan een speler meer aan zichzelf denken dan aan het team."

Lobotka speelde één seizoen bij Ajax. De club huurde hem in 2013 voor een jaar van AS Trencin en stalde hem bij Jong Ajax. Ajax maakte geen gebruik van de koopoptie en zag Lobotka vertrekken naar FC Nordsjaelland. De Slowaak is bezig aan zijn derde seizoen bij Celta en heeft zich daar in de kijker gespeeld van clubs, waaronder Napoli. Lobotka wacht echter nog wel op zijn eerste goal, hij heeft nog geen enkele keer gescoord voor zijn huidige club.