Cillessen op Valencia-bank: 'Koeman gaat in laatste halfjaar niet veranderen'

Cillessen op Valencia-bank: 'Koeman gaat in laatste halfjaar niet veranderen'

04-01-2020 18:11
23

Hedwiges Maduro verwacht dat Jasper Cillessen aankomende zomer 'gewoon' onder de lat staat bij het Nederlands elftal. De Nederlander lijkt zijn basisplaats bij Valencia kwijt te zijn aan Jaume Domènech, maar Maduro maakt zich geen zorgen.

Maduro heeft het gevoel dat Cillessen de rest van het seizoen wel eens lastig kan krijgen in de strijd om een basisplek. "Dat denk ik wel, Domenèch heeft het goed gedaan", begint hij voor de camera van VTBL. "Ze hebben ook nog Ajax uitgeschakeld, dat geeft ook een extra boost naar de achterban. Je gaat niet zomaar een keeper wisselen als het team aan het winnen is, of het moet heel slecht gaan met Valencia."

De voormalig Oranje-international verwacht niet dat de plek op de bank een probleem gaat worden voor Cillessen, die aankomende zomer naar alle waarschijnlijkheid met het Nederlands elftal actief is op het EK. "Ik ben ook gewoon nog beschikbaar. Nee, grapje", lacht Maduro, die ervan uitgaat dat Cillessen gewoon de nummer één is van Koeman aankomende zomer. "Zeker in het laatste halfjaar denk ik dat Koeman geen veranderingen door gaat voeren."

Cillessen zat zaterdagmiddag tijdens de 1-0 overwinning van Valencia op Eibar de volledige wedstrijd op de bank in het Estadio Mestalla.