Update: 'Reinier succesvol medisch gekeurd: voor 30 miljoen naar Real Madrid'

Update: 'Reinier succesvol medisch gekeurd: voor 30 miljoen naar Real Madrid'

11-01-2020 13:20 Laatste update: 13:18
57

Real Madrid gaat zichzelf verzekeren van de komst van het Braziliaanse toptalent Reinier Jesus. Marca meldt dat De Koninklijke een akkoord heeft bereikt met Flamengo over de transfer van de zeventienjarige middenvelder. 

Wanneer Reinier op 19 januari zijn achttiende verjaardag viert, maakt hij de overstap naar Real Madrid. Dat heeft te maken met regelgeving van de FIFA omtrent het kopen van minderjarige spelers. Na intensieve onderhandelingen heeft de topclub uit Madrid een akkoord bereikt met zowel Flamengo als de speler zelf. FC Barcelona, Atlético Madrid, Manchester City en Paris Saint-Germain hoopten tevergeefs op de handtekening van Reinier.

Real Madrid gaat waarschijnlijk dertig miljoen euro betalen voor de jonge middenvelder, die eigenlijk een afkoopsom van zeventig miljoen euro in zijn nieuwe contract bij Flamengo had staan. Het is de bedoeling dat Reinier in eerste instantie aansluit bij de beloften van Real Madrid. 

Update: De transfer van Reinier naar Real Madrid is bijna rond. Het Braziliaanse toptalent is succesvol medisch gekeurd, meldt Marca. Real zal de transfer aankondigen op 19 januari, de dag dat Reinier achttien wordt. Het transferbedrag bedraagt dertig miljoen euro. Reinier zal tot 2026 tekenen.