Openhartige Padt vertelt over taakstraf: 'Tv-programma's van Geer en Goor gezien'

Openhartige Padt vertelt over taakstraf: 'Tv-programma's van Geer en Goor gezien'

Gepubliceerd: zondag 5 januari 2020 om 08:55zo 05-01-2020 om 08:55

Sergio Padt raakte in 2018 in opspraak door een incident in de trein, waarbij de sluitpost een taakstraf opgelegd kreeg. Padt kijkt nu terug op de nasleep én de taakstraf zelf.

De doelman van FC Groningen mocht samen met de reclassering kijken naar de invulling van de straf en maakte dus zijn keuze. "Dat is allemaal heel ontspannen gegaan. Ik had de televisieprogramma’s van Geer & Goor gezien en vond het heel dankbaar zoals zij daarin met ouderen omgingen. In mijn gesprek met de reclassering heb ik gezegd: Zoiets wil ik ook graag doen. Ik ben heel blij dat ze daaraan hebben meegewerkt", vertelt hij openhartig aan Voetbal International.

Van tegenzin was er geen sprake tijdens de taakstraf van Padt, en hij zocht dan ook met liefde het tehuis voor ouderen op. "Ik dronk bijvoorbeeld koffie met ze. Of ik nam iemand even ergens mee naartoe, ik stond in de keuken en bediende ze als ze moesten eten, of ik ging opruimen. Dat soort dingen. Met mensen die mij kenden, praatte ik ook over voetballen."

De taakstraf heeft ervoor gezorgd dat Padt nog steeds regelmatig een bezoekje brengt aan het tehuis. "Die vijftig uur zitten er nu op, maar ik kom daar nog weleens. Het was dankbaar werk en ik voelde ook de waardering. Dezelfde waardering die ik ook voel bij Kids United (een team voor kinderen met een verstandelijke beperking bij FC Groningen, red.). Daar ben ik ambassadeur van. Toen ze me daarvoor vroegen, heb ik geen seconde getwijfeld. Dit vind ik mooi. Hiervoor wil ik me inzetten."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws