'Toen ik Van Bommel die dag sprak, heb ik hem in zijn gezicht aangekeken'

'Toen ik Van Bommel die dag sprak, heb ik hem in zijn gezicht aangekeken'

05-01-2020 13:32 Laatste update: 13:49
85

Toon Gerbrands heeft 'geen moment' overwogen te stoppen als algemeen directeur van PSV. Dat vertelt hij aan Omroep Brabant. De Eindhovense club heeft een desastreus 2019 achter de rug.

PSV begon het jaar als koploper, maar verloor de landstitel ondanks een voorsprong aan Ajax en was in het najaar geen schim van zichzelf. Dat kostte trainer Mark van Bommel de kop. Op de vraag van Omroep Brabant of Gerbrands op enig moment heeft overwogen om zelf op te stappen, antwoordt hij stellig: "Nee, geen een moment."

Het jaar is hoe dan ook anders verlopen dan Gerbrands had verwacht. "Mensen vergeten dat wij na negen wedstrijden bovenaan stonden." Toch blijft hij erbij dat de breuk met Van Bommel de juiste keuze is. "Toen ik Mark van Bommel sprak op de dag dat we stopten, heb ik hem in zijn gezicht aangekeken. Ik heb er alles aan gedaan en dat weet hij ook."

Makkelijk was de beslissing zeker niet, benadrukt Gerbrands. "De coach gaat eruit. Dat is heel zwaar kan ik je vertellen. Dat is een proces waarin ik me heel verantwoordelijk voel."