'Ajax wilde hem heel graag hebben, daar had Hans ook kunnen schitteren'

'Ajax wilde hem heel graag hebben, daar had Hans ook kunnen schitteren'

05-01-2020 14:45
43

Club Brugge gaat onbedreigd aan kop in de Jupiler Pro League, mede dankzij Ruud Vormer en Hans Vanaken. Volgens analist en oud-PSV'er Marc Degryse had Vanaken het dit seizoen ook goed kunnen doen bij Ajax.

Vanaken, voormalig jeugdspeler van PSV, is al jaren één van de uitblinkers in de Belgische competitie en werd afgelopen zomer in verband gebracht met Ajax. Het bericht in de Belgische pers kreeg echter geen opvolging. "Ajax wilde hem heel graag, daar had Hans ook kunnen schitteren", meent Degryse in gesprek met Het Laatste Nieuws.

In Engeland en Spanje zou Vanaken minder tot zijn recht komen. "Als een club uit de Premier League komt kijken, dan denkt die waarschijnlijk toch: Bij ons gaat het toch iets rapper. In Spanje moet je dan weer een technische kraan zijn. De techniek van Vanaken is wel oké, maar simpel. Blijft misschien de Duitse competitie over. Vanaken heeft een groter volume dan veel mensen denken, hij is altijd fit. Daar zouden ze hem kunnen gebruiken."

Vormer
Degryse laat zich ook uit over Vormer, de andere uitblinker binnen het Club Brugge-tandem. Hij denkt niet dat de Nederlander binnenkort gaat vertrekken. "Vormer was bankzitter bij Feyenoord, hij heeft zijn carrière te danken aan Club Brugge, niet andersom."

"Ruud is een bepalende speler in het geheel van Club, door zijn mentaliteit en zijn leiderschap. Maar hij is niet de speler die het spel naar zich toe trekt. Zijn leeftijd speelt ook een rol. Vormer zit niet te wachten op het buitenland en het buitenland niet op hem."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie