Liverpool ook met C-team niet te stoppen: Everton gevloerd door wereldgoal

Liverpool ook met C-team niet te stoppen: Everton gevloerd door wereldgoal

05-01-2020 18:54 Laatste update: 19:15
70

Liverpool is ook in de FA Cup niet te stoppen. In de derde ronde van het Engelse bekertoernooi was de veredelde tienerploeg van manager Jürgen Klopp te sterk voor stadgenoot Everton. Curtis Jones (18) was de grote man.

Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum en vele andere vaste waarden kregen zondag rust van Klopp en zagen vanaf de tribune hoe Liverpool nog begon met een tegenvaller: aanvoerder James Milner raakte geblesseerd en moest zich laten wisselen. Everton had het betere van het spel, maar miste goede kansen via Dominic Calvert-Lewin, Mason Holgate en Richarlison.

Liverpool zette daar mogelijkheden voor debutant Takumi Minamino en Divock Origi tegenover, maar doelman Jordan Pickford was op zijn post. Ook Neco Willams, die de Nederlandse jeugdinternational Ki-Jana Hoever op de bank hield, stuitte op de vuisten van Pickford.

Na rust nam Liverpool het heft in handen en kreeg Everton bij vlagen alle hoeken van het veld te zien. Twintig minuten voor tijd liet Jones heel Anfield ontploffen. De achttienjarige middenvelder krulde de bal fenomenaal in de verre bovenhoek. De laatste keer dat Everton won op Anfield was Jones nog niet eens geboren. Liverpool hield in de slotfase de voorsprong vast en verzekerde zich daarmee van de volgende FA Cup-ronde.