'Belasting voor immuunsysteem' voor Heracles-spelers: 'Kan zomaar sneeuwen'

'Belasting voor immuunsysteem' voor Heracles-spelers: 'Kan zomaar sneeuwen'

05-01-2020 19:28
10

Als het aan Frank Wormuth had gelegen, was Heracles Almelo deze week niet naar de Spaanse zon vertrokken. De trainer ziet het trainingskamp in Cádiz als een aanslag op het lichaam.

Wormuth geniet van de zon, vindt het hotel mooi en de omstandigheden op de trainingen goed, maar is 'nog altijd geen fan van een weekje in de zon in een vrij korte voorbereidingsperiode'. Dat laat hij weten TC/Tubantia.

Veel spelers zijn in hun vakantie naar warme oorden als Dubai of Curaçao geweest. "Dan komen ze even terug in het koude Almelo, om een paar dagen later met Heracles weer naar Spanje te vliegen. Dat is een belasting voor het immuunsysteem", stelt Wormuth. "Als we terugkomen, spelen we tegen FC Emmen, dan kan het zomaar sneeuwen."

Wormuth ziet ook voordelen. "De groep is dicht bij elkaar, het eten is goed, er is tijd voor rust en ze kunnen goed slapen. Alle focus ligt op het lichaam. Bovendien zijn we vorig jaar niet naar de zon gegaan, maar een paar dagen in Duitsland geweest. Vervolgens verloren we drie wedstrijden, waarin we ook niet een keer scoorden. Nu veranderen we het weer, dus ik ben heel benieuwd."