Gerbrands: 'PSV krijgt er ook geen geld voor, we betalen het helemaal zelf'

Gerbrands: 'PSV krijgt er ook geen geld voor, we betalen het helemaal zelf'

05-01-2020 19:53 Laatste update: 20:09
90

PSV is sinds zondag op trainingskamp in Qatar, maar dat was aanvankelijk helemaal niet de bedoeling. Toon Gerbrands, algemeen directeur van de Eindhovense club, vertelt dat aan Omroep Brabant.

"We zouden naar de Verenigde Arabische Emiraten gaan. We waren daar uitgenodigd en zouden daar een toernooi spelen. Dat ging twee maanden geleden niet door", aldus Gerbrands. "Je moet dan op zoek een alternatief. Ze (Qatar, red.) wilden ons graag hebben. We krijgen er ook geen geld voor, we betalen het helemaal zelf. Vanwege de omstandigheden hebben we zelf gekozen om er heen te gaan."

De keuze van PSV - en ook Ajax - om naar Doha af te reizen, kwam vanwege mensenrechtenschendingen onder vuur te liggen. Gerbrands stelt dat politiek en sport niet bij elkaar horen. "Daar mag iedereen iets van vinden."

"Columns worden volgeschreven en iedereen heeft er een mening over. Dat vind ik allemaal prima. Maar als je je in dat gebied gaat begeven met discussies kun je je afvragen waar je wel of niet heen kan gaan. Al die mensen die die columns schrijven, zitten daar nu wel", besluit Gerbrands. "Ze kunnen zelf ook een statement maken, maar dat doen ze ook niet."