Engelse pers herhaalt: Liverpool komt uit in Eredivisie na duik in statistieken

Engelse pers herhaalt: Liverpool komt uit in Eredivisie na duik in statistieken

05-01-2020 20:50 Laatste update: 21:05
29

Liverpool is in de zoektocht naar een back-up voor Andy Robertson uitgekomen bij Vitesse-verdediger Max Clark. Althans, dat wordt zondag opnieuw gemeld door boulevardmedia in Engeland. Op oudjaarsdag werd de Engelse linksback van Vitesse ook al gelinkt aan Liverpool.

Liverpool zou Clark op het spoor zijn gekomen door een duik in de statistieken, schrijft Football Insider. Wat blijkt: de Vitessenaar is statistisch de best presterende Engelse linksback op de Europese velden. De Champions League-winnaar hoopt Clark naar verluidt deze winter al te strikken.

Jürgen Klopp is op zoek naar een extra linksback, omdat Robertson de enige volwaardige optie voor die plek is. James Milner wordt regelmatig ingezet als vervanger, maar is van nature een middenvelder. Bovendien raakte hij zondag in de FA Cup-wedstrijd tegen Everton (1-0) geblesseerd.

De 23-jarige Clark was in de eerste seizoenshelft goed voor drie assists en één goal in zeventien optredens. Op basis van goals, maar ook het aantal voorzetten, gewonnen duels en gecreëerde kansen scoort Clark beter dan alle Engelsmannen op zijn positie. Hij ligt tot medio 2021 vast bij Vitesse.