Everton wil Goodison Park verlaten: 'Alles wat te verkopen is, is verkocht'

Everton wil Goodison Park verlaten: 'Alles wat te verkopen is, is verkocht'

05-01-2020 21:34 Laatste update: 21:55
38

Marcel Brands wil met Everton stappen blijven zetten. Om dat te realiseren gaat de club Goodison Park verlaten. De sportief directeur van de club uit Liverpool denkt dat de realisering van een nieuw stadion Everton nieuwe kansen biedt.

"Dit is een ambitieuze club, met een ambitieuze eigenaar", begint Brands in gesprek met Ziggo Sport. "Hoe mooi Goodison ook is, hoe nostalgisch en hoeveel historie er ook ligt, als je verder wil moet je naar een nieuw stadion. Als dat lukt, geeft dat de begroting van Everton een enorme boost en dan kan je daarmee volgende stappen zetten."

Zondag werd bekend dat Everton over het jaar 2019 waarschijnlijk een recordverlies heeft geleden. Met de komst van een nieuw stadion denkt Brands dat de club de weg omhoog weer in kan zetten. "Ik denk dat op het moment dat die eerste paal de grond in gaat er een proces op gang gaat komen waarin de inkomsten kunnen gaan groeien", vervolgt hij. "Nu zit je gewoon aan het maximum. Alles wat te verkopen is in Goodison, is verkocht. Er zit nog heel veel rek in deze club als je dat stadion kan realiseren."

Everton kreeg zondag een gevoelige tik te verduren. In de derby tegen Liverpool werd er met 1-0 verloren, terwijl The Reds aantraden met een veredeld B-elftal. Hierdoor zit het FA Cup-avontuur van The Toffees er al weer op.