Voormalig NEC-trainer weer op de markt: 'Sta open voor terugkeer naar Nederland'

Voormalig NEC-trainer weer op de markt: 'Sta open voor terugkeer naar Nederland'

Gepubliceerd: zondag 5 januari 2020 om 21:51zo 05-01-2020 om 21:51

Peter Hyballa is weer op de markt. De Duitse trainer werd door zijn club FC DAC 1904 uit Slowakije ontslagen, ondanks de goede resultaten van de laatste tijd. Trainer en club konden het niet eens worden over een contractverlenging, waarna besloten werd Hyballa te ontslaan.

Hyballa bevestigt dit verhaal in gesprek met Voetbal International. "We stonden derde, lagen op koers voor de Europa League en stonden in de kwartfinale van de beker. Het was mijn ambitie om die te winnen", vertelt Hyballa. "In het najaar heb ik met de eigenaar gesproken over de toekomst en heb ik de keuze gemaakt om mijn contract niet te verlengen. Daarna wilde hij direct met een nieuwe trainer beginnen."

Hyballa staat ervoor open om terug te keren naar Nederland of Duitsland, om daar zijn trainerscarrière te vervolgen. "Nederland is mijn moederland en Duitsland mijn vaderland: daar kennen ze mij. Dus natuurlijk sta ik daar voor open. Als je in de absolute top werkt, dan kan je als trainer je loopbaan plannen. Wanneer je in mijn categorie zit, dan weet je nooit wat er komt. Ik ben in ieder geval weer op de markt."

De trainer wil snel weer aan de slag. "Ik ben niet zo'n vakantieman. Na drie dagen op het strand vraag ik mijzelf al af: waar is de bal? Ik ben in mijn hart een veldtrainer en ik vind het heerlijk om met spelers te werken. Dus dat wil ik het liefst zo snel mogelijk weer gaan doen", sluit hij af.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws