PSG rolt deeltijd-voetballers van Linat Montlhéry simpel op, Belotti velt AS Roma

05-01-2020 22:46 Laatste update: 23:02
4

Paris Saint-Germain bekert verder in de Coupe de France na een simpele overwinning op de deeltijd-voetballers van Linas Montlhéry, dat uitkomt in de zesde divisie van het Franse voetbal. Het werd 0-6 voor de Franse grootmacht. In de Serie A morste AS Roma punten, door met 0-2 te verliezen van Torino. Grote man aan Torino-zijde was Andrea Belotti.

Linas Montlhéry - Paris Saint-Germain 0-6
Ondanks het gigantische kwaliteitsverschil besloot PSG-trainer Thomas Tuchel met een aantal grote namen te beginnen. Zo stonden Leandro Paredes, Julian Draxler, Pablo Sarabia en Edinson Cavani in de basis. Het verschil in kwaliteit op het veld was dan ook duidelijk zichtbaar. Linas Montlhéry hield in de openingsfase nog knap stand, maar moest na 30 minuten spelen de eerste tegentreffer incasseren. Adil Aouchiche, een zeventienjarig talent dat de kans kreeg bij PSG, opende de score.

Even leek Linas Montlhéry terug te komen in de wedstrijd, toen Idrissa Kanouté aan mocht leggen voor een strafschop. De aanvaller zag zijn schot echter gekeerd worden door PSG-keeper Sergio Rico. Toen Cavani vervolgens vlak voor rust de 0-2 maakte was het verweer van Linas Montlhéry gebroken.

Na rust liep de kampioen van Frankrijk simpel weg bij de tegenstander. Cavani maakte na ongeveer 60 minuten spelen de 0-3 en zag hoe Pablo Sarabia (twee keer) en Eric Maxim Choupo-Moting de eindstand van 0-6 op het scorebord zetten. Hierdoor bekert de ploeg van Tuchel verder in Frankrijk.

AS Roma - Torino 0-2
AS Roma heeft duur puntverlies geleden in de strijd om de titel in de Serie A. De ploeg verloor in eigen huis met 0-2 van Torino, dat door twee doelpunten van Andrea Belotti de drie punten bij mag schrijven. De Italiaanse spits poeierde zijn team in de eerste helft op voorsprong en besliste het duel in de slotfase door een penalty te benutten.