Update: 'Italiaanse voetbalbond deelt boete van 20.000 euro uit aan Lazio'

Update: 'Italiaanse voetbalbond deelt boete van 20.000 euro uit aan Lazio'

08-01-2020 16:39 Laatste update: 16:39
Serie A 47 Reacties

Mario Balotelli werd tijdens de wedstrijd van zijn Brescia tegen Lazio zondagmiddag wederom racistisch bejegend vanaf de tribunes. Eerder dit seizoen werd hij al racistisch bejegend tijdens de wedstrijd tegen Hellas Verona. 

De Italiaanse spits reageert boos op de acties van de Lazio-supporters. Via zijn Instagram-pagina laat Balotelli weten de acties van de fans af te keuren. 'Lazio-fans die vandaag aanwezig waren in het stadion, shame on you', valt er te lezen. Daarachter voegde hij de #saynotoracism toe.

Lazio heeft inmiddels gereageerd op de situatie van zondagmiddag. 'Zoals in het verleden ook altijd is gedaan, distantieert Lazio zich van het discriminerende gedrag van een zeer kleine minderheid van de fans tijdens de wedstrijd tegen Brescia', valt er te lezen op de website van de club. 'We bevestigen het voornemen om diegenen te vervolgen die daadwerkelijk hun sportieve passie verraden en het imago van de club en het team ernstig schaden.'

Update: De disciplinaire commissie van de Italiaanse voetbalbond heeft Lazio een boete van 'slechts' 20.000 euro opgelegd. De ploeg uit de Italiaanse hoofdstad is schuldig bevonden van het bezigen van racistische leuzen door een deel van de aanhang richting Balotelli. De voetbalbond hoopt daarnaast op de volle medewerking om de daders aan te pakken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s