Beschimpte Van Bronckhorst vol onbegrip: 'Totaal verkeerde informatie gekregen'

Beschimpte Van Bronckhorst vol onbegrip: 'Totaal verkeerde informatie gekregen'

06-01-2020 06:48 Laatste update: 07:06
117

Giovanni van Bronckhorst werkt níet voor Ajax. Dat benadrukt de nieuwe trainer van Guangzhou R&F in De Telegraaf. De Chinese club heeft nauwe banden met de Amsterdammers.

Ajax en Guangzhou R&F hebben sinds 2018 een samenwerkingsovereenkomst. De beslissing van de voormalige Feyenoord-trainer om een tweejarig contract te tekenen bij de Chinese club zorgde dan ook voor gefronste wenkbrauwen in Rotterdam. Op social media werd Van Bronckhorst tot zijn eigen verbazing beschimpt.

"De mensen hebben totaal verkeerde informatie gekregen in Nederland", reageert de 44-jarige trainer. "Ik werk bij Guangzhou R&F in het zuiden van China. In het binnenland heeft deze club een opleiding. Dat is een afstand zo groot als van Amsterdam naar Parijs. Het is meer dan een uur vliegen."

"Bij die opleiding willen ze kennis opdoen en die halen ze dan bij Ajax, omdat die club in hun ogen garant staat voor opleiden volgens een Nederlandse manier. Ze hopen over een paar jaar spelers uit die opleiding naar hun eigen club te kunnen halen", verklaart Van Bronckhorst. Met Ajax heeft hij dus niets te maken. "Ik begrijp de commotie niet."