'Ajax vliegt om vanwege spanningen in Golfregio, PSV wél met lijnvlucht'

'Ajax vliegt om vanwege spanningen in Golfregio, PSV wél met lijnvlucht'

06-01-2020 09:14
57

De politieke spanning tussen de Verenigde Staten en Iran heeft ook invloed gehad op de trip van Ajax en PSV naar het trainingskamp in Qatar. Dat meldt De Telegraaf.

De twee clubs informeerden volgens de krant bij het ministerie van Buitenlandse Zaken of het verstandig was om het trainingskamp door te zetten. Omdat er geen verhoogd risico is, besloten de directies van Ajax en PSV gewoon af te reizen. De nationale ploeg van de Verenigde Staten zette wél een streep door het trainingskamp in Qatar.

Daarnaast kreeg het vliegtuig met daarin de Ajax-selectie een omleiding, aldus De Telegraaf. De Amsterdammers vlogen niet met een lijnvlucht zoals PSV, maar met een charter. Vanwege de oplopende spanning in de Golfregio werd besloten het luchtruim van Iran te mijden, waardoor er een tussenstop werd gedaan op Cyprus.

De Verenigde Staten en Iran leven op gespannen voet met elkaar, nadat Iraans militair leider Qasem Soleimani door Amerikaanse raketten om het leven werd gebracht. Iran dreigt met vergeldingsacties.