Van Bronckhorst 'zeer welkom': 'Wie weet kruisen paden in toekomst weer...'

Van Bronckhorst 'zeer welkom': 'Wie weet kruisen paden in toekomst weer...'

06-01-2020 09:40
12

Giovanni van Bronckhorst werd afgelopen zaterdag gepresenteerd door Guangzhou R&F, waar hij voor twee seizoenen heeft getekend. Door zijn Chinese avontuur is zijn dienstverband bij de City Football Group ten einde.

Van Bronckhorst draaide een half jaar mee en kon binnen de City Group zelfs aan de slag bij New York City FC. "Het is een heel leerzame periode geweest. Mijn contract liep af op 31 december en ik heb in goed overleg met de City Group een keuze gemaakt", reageert de 44-jarige trainer in De Telegraaf.

"Ze wisten al van de interesse uit China af. Maar we zijn op een heel goede manier uit elkaar gegaan. De City Group is heel goed voor mij geweest. Ik heb veel geleerd van de manier van werken. Ik heb veel nieuwe ervaringen opgedaan binnen de City Group, in Manchester, Melbourne en New York. Ik heb me daar zeer welkom gevoeld. Dat voel je niet zomaar. Wie weet kruisen onze paden in de toekomst weer..."

Van Bronckhorst is onder de indruk van het Engelse werk. "Dit is een voetbalproject dat mondiaal is. Het is goed om in zo'n organisatie te kunnen kijken hoe het werkt bij al die clubs. Tegelijkertijd was die grote City Football Group heel warm en open voor mij. Maar in dit avontuur in China heb ik ook weer heel veel zin."